Menu

Hundkex

Hundkex är en form av tröstande och stimulerande hundmat, som liksom torrfodret oftast är förpackade i plastpåsar av varierande storlekar. Din hund mår bra av att få allsidig kost varje dag, och av den anledningen kan man med fördel servera sin hund kex när den kanske har tröttnat på sitt vanliga torrfoder eller den dagliga blötmaten som den får. Hunden gillar varierad mat på samma sätt som vi människor gör, och ofta visar den till och med sitt gillande på ett alldeles hjärtsmältande sätt, så varför inte belöna din hund med läckra hundkex när den allt som oftast förtjänar en belöning?

 

Det finns flera smaker och olika konsistens på de olika hundkexen. Vissa av dem är mer knapriga än andra, Dog treats: Bone shaped dog biscuit.vilket betyder att tuggmotståndet som hunden får av att äta dem är olika. Detta kan vara viktigt när det gäller hundens tänder. Vissa hundkex är speciellt formade för att avlägsna tandsten, som lätt bildas i hundens mun om den får felaktig föda. Också hundens tandkött hålls friskt av tuggmotståndet som knaprandet av hundkexen erbjuder.

Vad gäller de olika smakerna, finns det många distinkta smakupplevelser för din hund att välja mellan. Alla hundars smakpreferenser finns representerade, såsom till exempel fågel-, nöt-, ost- och fisksmak. Det finns även hundkex med viltsmak, vegetabilier och lämpliga frukter bland smakerna som finns att välja bland. Därtill finns det också ekologiska alternativ – men precis lika välsmakande – för hunden, vars matte eller husse har den goda vanan att handla ekologiskt.

Hundkexen är ett lätt sätt att variera din hunds mat till en kostnad som står sig mycket väl i jämförelse med näringsinnehållet i kexen. Genom att belönas med välsmakande hundkex får din hund i sig viktiga näringsämnen, som den kanske inte får tillräckligt av från den normala kosten. Därutöver är tuggandet nyttigt för både hundens tandkött och tänder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity