Menu

Hundkoppel

Hundkopplet fästs oftast direkt på hundhalsbandet, eller i en sele, med hjälp av en hake som knäpps på och stängs automatiskt. Som säkerhetsdetalj finns det även självöppnande låsanordningar att köpa och dessa anordningar får låset att släppa och öppna sig automatiskt om hunden skulle fastna och riskera att bli hängande i kopplet. Det är viktigt att kopplet som du väljer att köpa för din hund är väl anpassad till hundens egenskaper och behov gällande både dess storlek, kopplets utformning och säkerhet, men inte minst den komfort som din hund behöver under era rundor ute i det fria eller på en stadspromenad.

 

Koppel finns att köpa på välsorterade stormarknader, specialbutiker samt på webbsidor som säljer utrustning för husdjur. Det är viktigt att du tar hänsyn till din hunds English Setter puppy walking with the new owner, Norwayvikt och styrka när du köper hundkoppel.

Tänk också på att anpassa längden på kopplet efter hur aktiv du och din hund är och vilka miljöer ni vistas i. Om du rastar hunden i stan behöver ditt koppel inte vara mer än några meter, men är du ute i stora parkområden eller i skogen kan kopplet med fördel vara mycket längre.

Materialet som kopplet är gjord av spelar mindre roll om kopplet är menad åt en liten hund. Småhundskoppel är ofta lätta och gracila, men de är å andra sidan tillräckligt slitstarka för små hundar. Det är fördelaktigt att ha en sele på en mindre hund, istället för halsband. Då fördelas dragtrycket från kopplet omkring den lilla hundens bål, vilket är mycket bekvämare för den. Om du däremot behöver ett kraftigt koppel till din hund, se till att skaffa ett koppel i läder eller av ett kraftigt nylonmaterial med förstärkningar. Det saluförs även hundkoppel med påsydda eller inbyggda reflexer, så att hunden syns när du går med den i höstmörkret.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity