Menu

Hundsäng

Hundsängen är och bör vara den plats där din hund känner sig som tryggast. Placeringen av hundsängen är minst lika viktig som själva utförandet på den. Du kan köpa färdiga hundsängkläder eller sy dem efter ditt eget tycke, och därmed är det lätt att variera hundsänglooken varje dag om du så vill! Hunden må inte märka någon skillnad, men dess säng kan på det här sättet bli en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

 

Hundens säng är med andra ord sagt en hundbädd. Den kan ha en stomme av skumgummi och en madrass som underlag, med lämplig vaddering kring och många hundbäddar har även en "Two Dachshund dogs, one short haired and one long haired, laying in a dog bed on a hardwood floor ""Pixie and Tinkerbell"""kant runtom som din hund kan vila emot. Tyget är ofta i mocka eller fleece. Men viktigast är ändå att hundsängen är stor nog för din hund och det är bra att mäta hunden när den ligger ned för att inte råka köpa en för liten hundsäng. Man ska inte glömma att ta med i beräkningen att hunden behöver ha plats att vända och sträcka på sig, precis som vi människor gör under sömnen.

Att sy din egen variant av en hundsäng går också bra. Förtjänsten med detta är att du kan exakt anpassa sängen till din hunds mått och rörelsevanor. Om du har två hundar kan du med fördel sy en dubbelsidig hundsäng med eller utan kant emellan. Därtill kan du välja att använda just det material som du tror passar bäst till en bekväm, lättstädad och snygg hundsäng.

Det är viktigt att veta vissa grundläggande fakta innan du syr eller köper hundsäng: ju tyngre hund, desto tjockare måste själva underlaget vara för att bära hundens vikt och inte ge vika. Det mjuka liggunderlaget bör också tåla de påfrestningar som hundens vikt och rörelser orsakar. Det kan vara fördelaktigt att köpa själva underlaget till sängen och kanske även den mjuka dynan om du är det minsta tveksam. De färdiga lösningarna för din hundsäng är testade och beprövade.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity