Menu

Hundbur

Hundburen och dess anpassade funktioner är grundläggande för hundar som behöver transporteras med antingen bil, tåg, buss, flygplan eller båt av olika anledningar. Det kan handla om att ta med hunden till sommarstället, till en hundutställning eller bara som sällskap på en resa. Det ska tilläggas att det ska vara säkert och bekvämt för alla passagerare att färdas i ett fordon, och detta inkluderar alla människor och djur.

 

De hundburar som numera finns är således väl anpassade till både hundens och hundägarens behov. chihuahua dog inside a box or crate for animals, waiting for an owner, isolated on white backgroundDet mest grundläggande att tänka på när man skaffar en hundbur är dess storlek: hunden bör lätt kunna gå in och ut ur buren, få ledigt plats i buren, kunna röra sig i viss mån samt ha möjlighet att kunna slappna av i buren under transporten. En hund som inte är van vid att bli transporterad kan lätt känna sig stressad under färden, och därför är det grundläggande att hundägaren redan innan köpet tänker på vad för slags bur ens hund behöver.

Det finns burar av olika material såsom stålburar och mjuka burar som är tillverkade av grovt men samtidigt smidigt material av canvastyp. Stålburar är stadiga, och de finns i varierande storlekar för olika hundrasers behov. De är lätta att fälla ihop när de inte behövs, och man kan lägga på ett överdrag eller ett tunt tyg ovanpå buren, om hunden skulle känna sig orolig under färden. De mjuka burarna har en ram som håller buren upprätt, medan det stadiga tygmaterialet skyddar hunden mot stötar under färden. Dessa canvasburar har i regel ett eller flera fönster för att din hund inte ska känna sig alltför instängd under färden. Vilken bur du än väljer, åker din hund och din familj trygga, så länge hundburen är rätt placerad och väl förankrad i bilen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity