Menu

Hundfoder

Hundfodret, som också kallas för torrfoder, är grunden till varje hunds hälsa och välmående. De olika typerna av hundfoder är utvecklade med hänsyn till hundens genomsnittliga näringsbehov per portion och dag, och de innehåller alla viktiga näringsämnen som din hund bör få i sig dagligen. Att ge sin hund foder är tryggt, lätt och prisvärdigt.

De olika hundraserna kan sinsemellan ha olika näringsbehov, vilket man har tagit hänsyn till vid utvecklingen av fodertyperna. Det är lätt att jämföra näringsinnehållet i varje påse då det finns näringsdeklarationer och rekommendationer tryckta på foderpåsarna. Förutom rasen och vikten styrs hundens näringsbehov även av dess aktivitetsnivå, ålder, krämpor, tandstatus och eventuella sjukdomar. Därför är det en bra idé att prata igenom just din hunds näringsbehov vid varje veterinärbesök.

Hundar har – precis som vi människor – olika preferenser vad gäller smak och konsistens på det de äter. Därför finns de olikaPuppy eating from food bowl. Horizontally framed shot. hundfodersorterna i flera olika grundsmaker, så att hunden kan själv få välja vad den föredrar. Det finns gratisprov i portionsformat att få från butiker och webbsajter som saluför hundfoder, och du kan låta din hund få prova på olika smaker hemma i lugn och ro, för att på så sätt hitta just din hunds favoriter bland smakvariationerna. I samband med varje fodringstillfälle är det viktigt att det alltid finns en väl tilltagen skål av färskt vatten för hunden. Torrfodret innehåller relativt lite vatten, och hunden bör dricka vatten efter att ha ätit sin portion foder. Detta är av största vikt, eftersom hundens njurar kan lätt ta skada annars.

Grundsmakerna hos de olika fodersorterna är oftast klassificerade efter köttsorten samt eventuella vegetabilier. Foder som har utvecklats särskilt för att avvänja valpar har tätare näringsinnehåll är foder för fullvuxna hundar. Därutöver finns det torrfoder för hundar som har allergier eller har ett utökat näringsbehov, såsom dräktiga eller digivande tikar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity