Menu

Hundkläder

Hundkläder tillverkade av varierande material, storlekar och utförande finns nu att köpa i var och varannan butik och på nätet. Det är alltså ingen omöjlighet längre att anpassa hundklädseln till sin egen och därmed matcha varandra in i minsta detalj! Det allra viktigaste när det gäller hundkläder är dock att hunden får det skydd den behöver i olika väder eller när den är i behov av skyddande plagg av andra orsaker.

Hundar av olika raser behöver olika slags skyddskläder främst beroende på pälsens tjocklek och storleken på. Små hundar fryser lättare är stora hundar, och för att din hund ska må bra i alla väder finns det hundkläder med olika funktioner. Materialen som hundkläderna är tillverkade av är noggrant utvalda för att passa din hunds aktivitetsnivå på bästa sätt. Tygerna är också testade med tanke på slitstyrka och hudvänlighet.

 

Att skyddas mot vädrets olika påhitt är Woman tying a scarf on a dog in cold wintersärskilt viktigt för hundar med tunn eller ingen päls. Hundens hud är ömtålig och hundkläderna får inte skava eller orsaka annan irritation. Därför är hundplaggen även sydda på ett sätt som gör dem bekväma för hunden att ha på sig. När man köper hundkläder bör man också tänka på storleken jämte bekvämligheten. Det gagnar ingen om hundens plagg sitter fel.

Det finns mycket att välja på om man vill klä sin hund, allt från täcken och overaller till byxor och skodon. Regnkläderna är i regel de allra mest täckande, medan overaller och byxor är särskilt designade för värmande funktion. Hundkläderna är utvecklade och sydda för att andas och därmed skapa bästa möjliga användarvänlighet för din hund. Detta ger komfort och skyddar både pälsen och huden. Man har också tänkt på husse och matte, som lätt kan torka av plaggen efter en promenad i skog och mark. Vissa material som plaggen är sydda av är även smutsavvisande för att minska behovet av att tvätta dem.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity