Menu

Hundmat

 

Hundmaten som är förpackad i konservburkar, portionspåsar eller i form av så kallade hundkorvar med ett An adorable little girl sharing a bowl of food with her puppy at homehttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783492.jpgytterhölje av plast, kallas allmänt för blötmat. Det finns burkmat för hundar; från pyttesmå portionsburkar ämnade för valpar och små hundraser till burkar av betydligt större format. Blötmaten som saluförs för hundar säljer bäst som konserver, då deras bäst-före-datum i oöppnat skick sträcker sig över flera år. När hundmatsburken väl har blivit öppnad, rekommenderas man dock att servera maten till sin hund inom två eller högst tre dygn. Portionspåsarna har fördelen att vara lätta i vikt och följsamma att packa ner i väskan, när man behöver ta med sig en portion mat till sin hund. Följaktligen är portionspåsarna ofta lättare att hantera än otympliga konservburkar. En nackdel med påsarna kan istället vara att det blir kladdigt i och med öppnandet och tömningen av påsen i foderskålen. Detsamma gäller blötmat i form av hundkorvar.

När man väljer att servera sin hund blötmat från antingen burk, påse eller korvhölje, slipper man ge den matrester från ens egna måltider. Därmed är din hund garanterad alla de näringsämnena som hundmat i blötform innehåller. Det går bra att variera mellan torrfoder och blötmat så länge man följer portionsrekommendationerna. När hunden äter blötmat behöver den inte dricka lika mycket vatten som efter en måltid med torrfoder, men det bör ändå alltid finnas friskt vatten för hunden att dricka.

Maten som tiken äter före och under sin dräktighetstid lägger grunden till valparnas hälsa och är därmed ytterst viktig för tikens hälsa, valparnas utveckling och deras fortsatta välbefinnande. Det finns specialutvecklad blötmat för dräktighets- och ditiden, och genom att ge tiken endast sådan mat garanterar man både hennes och valparnas välbefinnande. Tiken bör matas lika ofta under dräktighets- och ditiden som man skulle mata valpar som har slutat dia.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity