Menu

Hundtäcke

Ett hundtäcke kan vara ett bra och bekvämt tillbehör för dig och din hund. Ett hundtäcke hjälper din hund att hålla sig varm under kalla vinterdagar eller höstkvällar och skyddar även hundens bröst och vitala muskelgrupper. Detta är fördelaktigt för alla hundar, men kanske främst för hundar med kort eller lite päls och de hundar med lite underhull.

 

Hundtäcken finns i många olika material och utföranden, gemensamt för dem är Greyhoundatt yttertyget oftast är vattenavvisande och lite grövre, för att vara lätt att torka av och tåla slitage. När du ska bestämma vilken storlek som passar din hund är de flesta täckena storleksordnade efter längden mellan hundens nackrot och svansrot. Om din hund inte passar exakt in på måtten som finns rekommenderas att ta den längre storleken.

De flesta täcken är vadderade, men är det främst skydd mot regn du behöver så finns extra vattenavvisande täcken utan vaddering. Täckena ligger som sagt över hundens rygg, och träs över hundens huvud, eller öppnas och stängs över bröstet med kardborre eller spännen. Över ryggen och magen sitter sedan täcket fast med ett bälte. Vissa modeller har även öglor för bakbenen att träs igenom, så vet man att täcket verkligen sitter där det ska. För ännu mer komfort har vissa täcken också vadderade kragar.

Täcket ska såklart sitta behagligt på din hund och hunden ska kunna röra sig obehindrat. De allra flesta täcken har även reflexer som är enkla detaljer men gör stor skillnad. I denna uppsjö av värmande täcken finns det även kylande täcken, som hjälper din hund under varma, stekande sommardagar, något som ofta är väldigt plågsamt för din hund. Dessa täcken blöter du helt enkelt ner innan du sätter på dom på hunden och detta hjälper din hund att hålla sig svalare. Som sagt finns det ett stort utbud, så det finns garanterat något för alla.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity